Matin ura

Kun kaikki alkoi 2011

Matti Patronen aloitti stand up -komiikan vuonna 2011 esiintymällä open mic -klubilla Oulun Remakassa Ravintola 45 Specialissa. Ensimmäisten harjoitusklubien jälkeen hän sai jo samana vuonna tilaisuuden esiintyä koomikko Zaanin ja Ville Walleniuksen tuolloin pyörittämällä Ookko Nää Nauranu klubilla Pohjankartanon juhlasalissa. Siitä alkaen hän on tehnyt vuosittain paljon yksityiskeikkoja ja esiitynyt klubeilla ja festareilla ympäri Suomea.

Naurun tasapaino 2015

Matti haki YLE2:n Nauruntasapaino ohjelmaan jo ensimmäiselle kaudelle 2013, jolle ei tuolloin päässyt mukaan. Vuonna 2015 kolmannelle tuotantokaudelle hänet kelpuutettiin kuitenkin mukaan, jonka Matti myös voitti suvereenisti. 

Ammattilaiseksi vuoden 2016 alusta

Nauruntasapaino-kilpailun menestys mahdollisti Matille ammattilaiseksi siirtymisen ja ensimmäisenä ammattilaisvuotenaan hän teki yhteensä kunnioitettavat yli 200 keikkaa yksityistilaisuuksissa, klubeille ja kiertueilla. Tänä vuonna hän on esiintynyt myös useissa mainostuotannoissa ja ollut mukana käsikirjoittamassa niihin sketsejä.

 Kuuntele Matin haastattelu Puheen iltapäivässä

PUHEEN ILTAPÄIVÄ 14.10.2016

Matti mediassa

Naurun tasapaino -kilpailu, YLE2 (2015)

Matti voitti kilpailun ja oli historian kolmas Naurun tasapainon voittaja. Aiemmat olivat oululainen Iikka Kivi (2014) ja Robert Pettersson (2013). Kilpailussa toiseksi tuli Toni Jyvälä ja kolmas oli Heikki Vilja.


karppana-paikallaKärppänä Paikalla, YouTube (2012)

Valtakunnallista kohuakin herättänyttä satiirista Kärppänä Paikalla Youtube-sarjaa tehtiin kuusi jaksoa vuonna 2012. Tilaajana oli silloinen Kärppäjohto. Matin lisäksi sarjassa esiintyvät muunmuassa oululaiset koomikot Päivi Kuuva, Zaani ja Esa "Lisu" Kauranen. Iikka Kivi toimi mm. käsikirjoittajana yhdessä muiden kanssa.

Katso kaikki jaksot täältä

Mainostuotannot

Kalevan tabloidimainokset, 2014

Keväällä 2014 koomikot Matti Patronen ja Päivi Kuuva käsikirjoittivat ja näyttelivät Sanomalehti Kalevan uuden tabloidikokoon muuttuvan lehden mainoskampanjassa.


Oulun jätehuolto, 2016

 Oulun jätehuolto halusi uudistaa ilmettään ja tehdä kierrätystalouteen liittyvän mainosvideon. Matti käsikirjoitti yhdessä tuotantoyhtiön ja tilaajan kanssa stand up -esityksen joka kuvattiin Teatteri Riossa live-yleisön edessä keväällä 2016.

Happy 10 minutes with RevDev, 2016

Kesällä 2016 Matti toimi käsikirjoittajana ja talk show isäntänä oululaisen koodifirman tilaamassa mainosvideossa.

Kahvitauon kestoinen huumorilla höystetty keskusteluohjelma. Suoran talk show’n isäntinä – tai vieraina – persoonansa panivat peliin itse RevDevin koodarit. Vierailevana juontajana nähtiin koomikko Matti Patronen, joka innostui myös roastaamaan koodarien ammattikuntaa.

Muita mainostuotanoja ja videoita