Matin haastattelu!

Lempparileffa: En muista. Vastasin tähän kysymykseen viimeksi 12-vuotiaana. Oisko ollu E.T.
Mieliruoka: Matin taikapata
Kovin bändi: Shared Sense of Shame
Lempiasento: Lepo!
Tärkein tavara: Lukulasit
Motto: "en voinut tietää.."

 

Miten sinusta tuli koomikko?

Alkuun tein pienimuotoisia esityksiä pienille porukoille ja kirjoittelin pakinoita. Sitten tutustuin Zaaniin saunaillassa ja sieltä lähti lumipallo vyörymään. Ensiesiintymiseni oli Oulun Remakassa syksyllä 2011 ja neljäs keikka Ookko nää nauranu -klubilla, minkä jälkeen alkoi keikkoja tipahdella. Syksyllä 2012 voitin Vuoden tulokas- ja Ken on heistä kaikkein hauskin -kisat.

Miten syntyy Matin lavajuttu?

Jostakin tulee idea joko sattumalta tai sitten synnyttämällä, sitä sitten pyöritellään mielessä päivästä viikkoihin - sen jälkeen stoori päätyy joko roskakoriin tai hiomisen myötä ohjelmistoon. Havainnot tulevat ympäröivästä elämästä ja niistä syntyy one-liner-tyyppisiä sanaleikkejä tai laveammin kerrottuja monimerkityksellisiä kummajaisia.

Millaisia juttuja kerrot lavalla - mikä on tyylilajisi?

En ole kauheasti opiskellut komiikkaa, joten en osaa kategorisoida itseäni. Lavalla minulla on absurdi ja äkkiväärä kertoileva tyyli, jossa havainnoidaan jokapäiväisiä outouksia. Jutuissa seilataan kevyistä hölmöilyistä mustaan huumoriin.

Miksi komiikka on mielestäsi tärkeää?

Komiikka on tärkeää, koska huumorin avulla pystyy käsittelemään kaikkia elämän osa-alueita. Huumori on osa ihmistä. Ja Marsia.

Kerro mieleenpainuvin keikkatarina!

Minulla oli keikka eräälle klubille ja tunti ennen esitystä istuin vielä läheisessä hotellissa vatsataudissa puhelin kourassa valmiina perumaan esiintymiseni jos en pääse liikkeelle. Pääsin kuitenkin ja hetki ennen esitystä alkoi jaffa pysyä muutaman kulauksen verran sisällä, jotta sain suuta hieman kostutettua. Keikka meni hyvin, kukaan ei varmaan huomannut mitään poikkeuksellista ja sen jälkeen taas huilimaan. Esitykseen löytyi sen verran adrenaliinia että selvisin.

Mitä Matti tekisi yksinvaltaisena diktaattorina?

Itsevaltius olisi minulle erittäin mieluisa vaihtoehto, koska nykypolitiikalla ei saada aikaan kuin epätyydyttäviä kompromisseja kaikkialle. Lakkauttaisin kansanäänestykset, korottaisin kansanedustajien palkkoja ja kun ei enää muuta keksisi, niin rokottaisin vähän pienituloisia. Jostakin niitä voi aina rokottaa. Kirjastot maksullisiksi ja Haukipudas Natoon.